Plosnita De Pat

 

Aspectul plosnitelor de pat

Plosnitele de pat sunt niste insecte plate, culoare roscat-brun, forma ovala, avand pana la 4 la 5 mm lungime comparabile cu dimensiunea unei seminte de mar. Devin umflate si rosii dupa ce s-au hranit cu sânge.

Comportament, Dieta + Obiceiuri

Plosnitele de pat se hranesc numai cu sange.În conditii cu temperaturi reci, Plosnitele de pat pot sa supravietuiasca pâna la un an, fara sa se hraneasca. Ele prefera sa fie mai active si sa se hraneasca pe timp de noapte, atunci când gazda doarme. Plosnitele de pat se gasesc în diverse locuri, cum ar fi – crapaturi si fisuri ale peretilor, printre cusaturile saltelelor, canapelelor, cearceafuri, mobilier, în spatele plintelor, aparatorilor pentru prize, rame de tablouri, in spatele tocurilor de usi si ferestre, sub linoleul dezlipit. Pot fi adesea gasite în hoteluri, mai ales ca pot calatori de la o camera la alta, isi pot face loc printre bagajele turistilor, sau se pot ascunde printre alte obiecte personale, cum ar fi posetele si servietele.

Reproducerea plosnitelor de pat

Femelele pot depune intre 1 si 5 oua pe zi, si pot depune in total de la 200 pana la 500 de oua într-o viata. La temperaturi ambientale normale si cu o sursa de hrana adecvata, pot trai mai mult de 300 de zile.

Semne ale infestarii cu Plosnite de pat

Exista multe semne posibile ale activitatii plosnitelor de pat. Primul lucru ar fi – vizualizarea efectiva a unei Plosnite de pat. Plosnita de pat adulta poate fi usor identificata, fiind similara la forma si dimensiune cu o samanta de mar.Un al doilea semn ar fi mici intepaturi, semne pe piele, pete rosii.

Muscaturile plosnitelor de pat

Muscaturile plositelor de pat sunt ca niste mici pete rosii pe pielea omului, ce foarte des sunt confundate cu alergii ale pielii sau intoxicatii alimentare. Deoarece plosnita de pat este o insecta mai mult nocturna, activitatea acesteia este cea mai intensa noaptea, cand victima (omul) doarme si nu simte intepaturile provocate de ea. Totodata, la momentul muscaturii, acest daunator, plosnita de pat, foloseste si o substanta ce produce o anestezie locala, astfel incat victima sa nu simta absolut nimic.
Din aceste motive foarte multe persoane traiesc cu acesti mici “vampiri” perioade indelungate, nesesisand prezenta acestora, decat atunci cand este foarte tarziu, iar corpurile acestora sunt pline de pete rosii de la musctaurile plosnitelor de pat. Pe masura ce plosnitele de pat cresc, isi leapada pielea veche, fapt ce ne poate indica prezenta lor.
Dupa alimentare, plosnitele de pat revin in adapostul lor pentru a se ascunde.În general ele defecheaza în aceste zone, si pot fi vazute ca niste pete negre – maronii pe suprafete poroase sau mici movile negre – maronii pe suprafete neporoase. Muscaturile, intepaturile de asemenea, pot indica activitatea plosnitelor de pat, ce se materializeaza in pete rosii pe piele.

Informatii suplimentare

Plosnitele de pat sunt insecte mici, nocturne, fara aripi, care apartin familiei Cimicidae. Ele se hranesc cu sânge uman sau cu sange cald de la alte gazde.Ele au forma ovala si cresc pâna la 4 – 5 mm lungime atunci când sunt complet dezvoltate. Culoarea pielii lor este de la maron-ruginiu pana la un rosu-maroniu. Plosnita de pat adulta nu are aripi si are corpul aplatizat.
Plosnitele de pat sunt dorso-ventral aplatizate si subtiri, fapt ce le creeaza un avantaj foarte mare. Ele se pot ascunde în locuri neobisnuite, cum ar fi – crapaturi si fisuri ale peretilor, fisuri in mobilier, în spatele plintelor si sipcilor, în spatele aparatorilor pentru prize, in rame de tablouri, in spatele tocurilor de usi si ferestre, sub linoleul dezlipit, in fisuri de podea, sub covoare sau în spatele tapetului, ceea ce le face dificil de detectat.
Nu numai ca pot fi greu de detectat, dar plosnitele de pat tind sa ramâna aproape împreuna si au un miros distinct dulce, dar neplacut.Semne de fecale pe saltele si in jurul mobilierului, sunt de asemenea semne ale unei infestari cu plosnitele de pat. Muscaturile lor pot lasa urme mici ce provoaca mâncarime si iritatie pielii, si pot provoca inclusiv reactii alergice, cum ar fi mâncarime severa, dar nu toata lumea reactioneaza la muscatura lor.
Plosnitele de pat au existat înca din cele mai vechi timpuri si sunt gasite în întreaga lume. Exista diferite specii de plosnite, dar Plosnita comuna (Cimex lectularius) este deosebit de adaptabila la toate mediile umane.
Sunt si alte specii de plosnite cunoscute care prefera doar sangele animal, de la pasari si lilieci, dar daca este necesar se vor hrani si cu sange uman.
Deoarece acestea pot supravietui foarte bine în cuiburi de pasari, ele pot fi vazute aproape de case si cladiri ce au multe cuiburi de pasari in zona, mai ales pe langa acoperisuri si adapostite sub stresini.
Plosnitele de pat au o mare distributie la nivel mondial, ca urmare a dezvoltarii calatoriilor umane, acestia transportandu-le în bagaje, haine, lenjerie si chiar prin transportul international de mobilier.Intr-un raport din anul 2012 cerut de Ministerul Sanatatii din America, se mentioneaza ca acesti paraziti au reaparut in ultimii 12 ani în SUA si Canada, din Orientul Mijlociu, din mai multe tari europene, din Australia si din diverse zone din Africa, cerandu-se un proiect urgent de combatere a plosnitelor de pat.In ultimii ani in Rusia, plângerile cu privire la Plosnitele de pat s-au înmultit de 10 ori.Un alt raport al Ministerului Sanatatii din Australia, mentioneaza ca din anul 2000 pana in prezent infestarile cu plosnite au crescut cu aprox. 5.000%.

Cum sa scapam de Plosnite

Este posibil sa aduceti acasa plosnite de pat aproape din orice loc – le putem gasi si lua de la birouri, magazine, hoteluri, sali de sport, plus nenumarate alte locuri. Ele se pot ascunde în bagaje, printre lucrurile personale, sau chiar pe tine, facand astfel o plimbare pana in casa ta, in apartament, sau le duci chiar tu la birou fara sa vrei. Odata ajunse în casa, ele pot fi extrem de greu de controlat, iar fara ajutorul unui specialist cu experienta in cambaterea daunatorilor nu putem scapa de ele.
Infestarea cu plosnite de pat nu are nimic de-a face cu curatenia – le puteti gasi în cele mai bune hoteluri, in resort-uri de 5 stele, si le puteti aduce în cele mai curate case, în orice moment. Dar puteti ajuta la reducerea sanselor de infestare cu plosnite de pat, prin identificarea si prinderea lor cat mai devreme.
Va punem la dispozitie servicii complete si eficiente de dezinsectie pentru a va scapa definitiv de aceasta problema.
Ne straduim sa va oferim cel mai bun raport calitate / pret al serviciilor prestate.
Oferim atat consiliere gratuita in alegerea solutiei optime, precum si suport tehnic de specialitate. Pentru o evaluare gratuita si o oferta de pret in functie de necesitati va invitam sa ne contactati.