Gandacul de Bucatarie

 
Gandacii sunt, in functie de mediul in care prefera sa isi stabileasca cuibul, de doua feluri:
1. Gandaci de canalizare 
2. Gandaci de bucatarie
Gandacii de bucatarie, prefera sa-si faca cuibul  in proximitatea spatiilor de preparare  a mancarii, in bucatarii,  in crapaturile  inguste si intunecate din spatiul respectiv.
Acesti gandaci activeaza in special noaptea, ziua raman ascunsi. In cazul unei infestari masive, pot fi observati si ziua.
 
Capacitatea de a zbura:
Aceste specii prezinta aripi, dar modul in care acestea sunt folosite difera cand vine vorba de zbor.
S-a constatat ca atat gandacul german, cat si gandacul dungat au capacitatea de a zbura pe distante scurte de 2-3 metri dar nu isi folosesc aceasta abilitate decat foarte rar Uneori se poate observa o tendita de planare a lor..
Hrana
Gandacii de bucatarie sunt omnivori si au o dieta foarte variata, care cuprinde  alimente aflate in gospodariile noastre: carne, grasimi, resturi fermentate, alimente care au in compozitie amidon etc.
Gandacii de bucatarie sunt si necrofagi si pot consuma chiar si alte exemplare moarte de gandaci.
Se recomanda ca spatiile in care locuim  sa fie mentinute curate prin eliminarea  resturilor alimentare!
 
Inmultirea si ciclul de viata
Gandacul german are cea mai rapida rata de reproducere dintre toate speciile de gandaci de bucatarie.
Femela poate produce, in timpul vietii, intre 4-8 ooteci (saci cu oua) , la intervale de aproximativ 1 luna, fiecare ooteca avand in medie 30 de oua. Maturitatea sexuala  este atinsa dupa aproximativ 100 de zile, iar durata de viata este de aproximativ 9-10 luni .
 
Riscurile unei infestari cu gandaci de bucatarie
S-a constatat ca majoritatea oamenilor reactioneaza repulsive la aparitia  unui gandac de bucatarie. Prezenta lor genereaza un disconfort  psihic.
Exterminarea  lor este impusa de autoritatile sanitare competente .
Gandacii de bucatarie sunt purtatori de multe bacterii, printre care si bacteria care genereaza salmonella, cu care pot infecta suprafetele si alimentele cu care intra in contact, pot genera reactii alergice si chiar simptome de astm, mai ales la copii.
Gandacii de bucatarie secreta diferite substante care altereaza mancarea, iar atunci cand acestia au invadat un spatiu ,apare  un miros specific, neplacut, generat de secretiile lor.
Orice aliment pe care au fost vazuti gandaci de bucatarie  trebuie aruncat imediat, impreuna cu celelate alimente lasate descoperite din zona respectiva.
Combaterea gandacilor
Exterminarea unei infestari cu gandaci de bucatarie se poate realiza prin efectuarea unuia sau mai multor tratamente de dezinsectie in functie de gradul de infestare.
Ne straduim sa va oferim cel mai bun raport calitate / pret al serviciilor prestate.
Oferim atat consiliere gratuita in alegerea solutiei optime, precum si suport tehnic de specialitate. Pentru o evaluare gratuita si o oferta de pret in functie de necesitati va invitam sa ne contactati.