Dezinsectie

CE ESTE DEZINSECTIA?

Dezinsecţia este ansamblul mijloacelor si metodelor de prevenire si combatere cu substanţe chimice specifice a artropodelor ( insecte in stadiul de larva sau adult), care vehiculează şi transmit (direct sau indirect) boli infecto-contagioase si parazitare pentru om si animale sau generatoare de disconfort.Speciile de insecte cele mai des întâlnite in acest domeniu de activitate sunt: gândacul roşu de bucătărie, gândacul negru de bucătărie, musca, ţânţarul, ploşniţa de casa, ploşniţa porumbeilor, molia de haine, greierele de casă, puricele, păianjănul, viespea, furnica neagră, molia covoarelor.
Din punct de vedere practic, dezinsecţia este de doua feluri :
• preventivă ( profilactică ) care are scopul de a împiedica înmulţirea si răspândirea dăunătorilor, prin crearea de condiţii nefavorabile dezvoltării acestora. Ea trebuie sa aibă caracter permanent;
• curativă (terapeutica sau de combatere) în focar, care urmăreşte distrugerea si indepărtarea insectelor si artropodelor din unitatea asupra căreia se acţionează; ea se realizează la intervale repetate de 10-14 zile pentru distrugerea focarelor, fiind urmată apoi de dezinsecţia profilactică.
Dezinsecţia previne si combate transmisia unor boli de către insecte si acarieni. Insectele, pe lângă factorul de disconfort pe care îl generează, sunt agenţi cauzali ai unor pagube economice, precum si agenţi de transmisie la om si animale, a unor boli infectioase si parazitare.
 

Dezinsectia se realizeaza prin metode fie chimice, fie ecologice.

Dezinsectia chimica se realizeaza cu ajutorul pompelor de joasa presiune, pompelor automatizate de mare presiune (atomizoare), nebulizatoarelor ULV (generatoare de „ceata rece”), termonebulizatoarelor (generatoare de „ceata calda”) cu ajutorul carora se pulverizeaza substanta insecticida.
Dezinsectia chimica se realizeaza cu Insecticide avizate de Ministerul Sanatatii,  Substantele fac parte din grupele de toxicitate III si IV, ceea ce inseamna ca , odata uscate, NU DAUNEAZA sub nicio forma vietatilor cu sange cald (oameni, animale de companie, etc).
Dezinsectia ecologica realizata de o firma DDD autorizata se executa cu ajutorul statiilor de captare pe baza de adeziv cu atractanti,alimentari si hormonali. Aceasta varianta nu dauneaza sub nicio forma mediului.

DEZINSECTIE PROFESIONALA

E facuta de o firma de dezinsectie autorizata, cu experienta. Apeleaza la substante profesionale ce nu se gasesc pe piata libera. Detine autorizatiile si certificarile obligatorii care  sunt necesare  pentru comercializarea si folosirea substantelor profesionale, dar si pentru incadrarea in prevederile legii a personalului care efectueaza interventiile.

Dezinsectia se executa :

1. In spatiile deschise de pe domeniul public si de pe domeniul privat in conformitate cu
prevederile institutiilor de specialitate si respectand propunerea tehnica. cu o frecventa de 4 ori pe an.
Substantele utilizate in spatiile deschise vor fi substante cu pulverizare in volum ultraredus si aplicate in mod obligatoriu cu aparatura compatibila.
2. Frecventa este de 4 ori/an si ori de cate ori este nevoie, in spatiile cu alta destinatie decat cea de locuinta, in subsolurile tehnice si in caminele retelelor de alimentare cu apa, de canalizare si de alimentare cu energie termica. In cazul tratamentelor impotriva tantarilor este obligatorie actiunea atat impotriva larvelor, cat si a adultilor;
3. Lunar sau ori de cate ori este nevoie, pentru stingerea unui focar in unitatile de productie si / sau de comert agroalimentar si in depozitele cu astfel de produse;
4. Trimestrial si ori de cate ori este nevoie in institutii;
5. Numai la solicitarea proprietarului spatiului cu destinatie de locuinta. In spatiile ocupate de copii, batrani, persoane cu afectiuni cronice, precum si in cele in care se gasesc animale de companie sau de paza dezinsectia se executa utilizand produse din clasele Xn si Xi de toxicitate, care nu sunt iritante sau daunatoare pestilor sau animalelor cu sange cald.
Ne straduim sa va oferim cel mai bun raport calitate / pret al serviciilor prestate.
Oferim atat consiliere gratuita in alegerea solutiei optime, precum si suport tehnic de specialitate. Pentru o evaluare gratuita si o oferta de pret in functie de necesitati va invitam sa ne contactati.