Reusita operatiilor este garantata de metodele alese si de produsele folosite. Efectele secundare nedorite sunt eliminate prin actionarea rapida in evaluarea daunatorilor, care trebuie facute corect si la timp. Cand ati observat aparitia rozatoarelor, trebuie sa contactazi imediat o firma certificata si autorizata pentru servicii DDD.
Deratizarea este un proces important deoarece rozatoarele (sobolani, soareci) se inmultesc foarte repede si transmit boli grave precum: bruceloza, febra aftoasa, trichineloza, leptospiroza, gastroenterita virotica, toxi infectiile alimentare, etc. Rozatoarelor le place sa se nasca la adapost, in interiorul unei case, al unei fabrici sau chiar in interiorul unei cladiri de birouri. Prevenirea acestor boli se realizeaza prin deratizare!
Soarecele de casa este specia de soareci cel mai des intalnita: le place sa traiasca la comun cu oamenii. Este usor de recunoscut deoarece are urechile mari si rotunjite, botul ascutit si un colorit cu nuante de gri sau maro. Este omnivor si poate consuma orice tip de hrana. Soarecii rod lemn (mobila, usi, podele, pardoseli, etc), plastic (pungi alimentare, fire de electricitate, cabluri de internet, usi de garaj, inclusiv cauciucurile sau cablurile de sub capote. Se pot catara cu usurinta pana in podurile caselor, si au nevoie de un spatiu foarte mic, in comparatie cu dimensiunea corpului, pentru a-si face culcusul. Soarecii si sobolanii isi insemneaza teritoriul prin urina si excremente.
Transmiterea bolilor de la razatoare la om se produce foarte usor si este de doua feluri: directa si indirecta. Prin ranile deschise si intrarea in contact cu saliva, urina, excrementele rozatoarelor sau prin consumarea alimentelor sau apei contaminate, avem de-a face cu transmitere directa. Transmiterea indirecta se realizeaza prin acarieri, capuse si purici ce transmit infectia la om.